Domácí játrová paštika s jablky

Domácí játrová paštika s jablky

Povařte játra s jablky, šalotkou a bylinkami a získejte skvělou masovou pomázanku. Je to jedonduché!

Ingredience

  • 500 g kuřecícj jater
  • 6 lžic másla pokojové tepltoty
  • 2 plátky slaniny
  • 4 malé šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 a ½ lžičky čerstvého tymiánu
  • 1 jablko
  • 1 lžíce šalvěje
  • 60 ml brandy
  • 1 lžička soli
  • pepř

Postup

  • Játra očistěte, odřízněte z nich tuk a tkáně a dejte do lednice.
  • Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte na malé kousky nakrájenou slaninu a opečte do zlatova.
  • Přidejte najemno nakrájené šalotky a česnek a opékejte dokud cibulka nezesklovatí.
  • Přidejte játra, na kousky nakrájené jablko, šalvěj, tymián a vařte za občasného míchání, dokud jablka nezměknou a játra nebudou uvnitře jen lehce narůžovělá.
  • Směs přendejte do mixéru.
  • Na pánev nalijte brandy a pozvolna ohřívejte, přitom sešrabujte kousky ze dna pánve. Vařte asi minutu a poté nalijte do mixéru.
  • Přidejte sůl a rozmixujte dohladka.
  • Přimichejte máslo a pepř podle chuti.
  • Přendejte do skleniček. Pro delší skladování přelijte paštiku ve sklenici 1-2 lžícemi rozpuštěného másla, takto vydrží v lednici jeden až dva týdny.
Paštika namazaná na plátku opečeného chleba a sklenice s domácí masovou pomazánkou
Zdroj: michaelolivier.co.za

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.