Povařte játra s jablky, šalotkou a bylinkami a získejte skvělou masovou pomázanku. Je to jedonduché!
Ingredience
- 500 g kuřecícj jater
- 6 lžic másla pokojové tepltoty
- 2 plátky slaniny
- 4 malé šalotky
- 1 stroužek česneku
- 1 a ½ lžičky čerstvého tymiánu
- 1 jablko
- 1 lžíce šalvěje
- 60 ml brandy
- 1 lžička soli
- pepř
Postup
- Játra očistěte, odřízněte z nich tuk a tkáně a dejte do lednice.
- Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte na malé kousky nakrájenou slaninu a opečte do zlatova.
- Přidejte najemno nakrájené šalotky a česnek a opékejte dokud cibulka nezesklovatí.
- Přidejte játra, na kousky nakrájené jablko, šalvěj, tymián a vařte za občasného míchání, dokud jablka nezměknou a játra nebudou uvnitře jen lehce narůžovělá.
- Směs přendejte do mixéru.
- Na pánev nalijte brandy a pozvolna ohřívejte, přitom sešrabujte kousky ze dna pánve. Vařte asi minutu a poté nalijte do mixéru.
- Přidejte sůl a rozmixujte dohladka.
- Přimichejte máslo a pepř podle chuti.
- Přendejte do skleniček. Pro delší skladování přelijte paštiku ve sklenici 1-2 lžícemi rozpuštěného másla, takto vydrží v lednici jeden až dva týdny.