Domácí jitrnice s kroupami

Domácí jitrnice s kroupami

Pokud chcete docílit jemnější směsi, rozemelete v mlýnku nejen maso, ale též kroupy.

Ingredience:

  • 1000 g vepřového bůčku
  • 1000 g vepřové krkovice
  • 1000 g krup
  • 500 g vepřových jater
  • 1 vepřový jazyk
  • 4 cibule
  • 10 stroužků česneku
  • 1 PL majoránky
  • 2 PL mletého pepře
  • 2 PL mletého nového koření
  • 1 PL čerstvého strouhaného zázvoru    
  • vývar
  • vepřové sádlo
  • sůl
  • vepřová střeva

Postup:

  1. Veškeré maso uvařte v hrnci s vodou doměkka.
  2. Maso nechejte vychladnout a následně ho umelte v mlýnku.
  3. V mezidobě si uvařte kroupy a osmahněte nakrájenou cibuli na sádle.
  4. Směs umletého masa dejte do větší mísy a přidejte veškeré koření, prolisovaný česnek, cibuli, kroupy a trochu vývaru z masa.
  5. Vše důkladně promíchejte a nechejte asi hodinu odstát, aby se do sebe jednotlivé ingredience zapracovaly.
  6. Hotovou směsí následně naplňte umytá vepřová střívka, která na koncích zavažte nebo zašpejlujte.
  7. Domácí jitrnice poté dejte na přibližně 15-20 minut vařit do vody o teplotě asi 90 stupňů.
  8. Když jsou jitrnice uvařené, propláchněte je ve studené vodě a nechte volně oschnout.
Zabíjačkový pokrm ze směsi rozmanitého masa a krup
zdroj: varecha.pravda.sk

Domácí jitrnice skvěle chutnají s vlastnoručním pečivem. Upečte si s námi domácí rohlíky, housky či bagetky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.