Kandovaný zázvor

Kandovaný zázvor
Příprava: 10 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 1

Udělejte si svůj vlastní domácí kandovaný zázvor! Jeho chuť je mnohonásobně lepší než z obchodu, čerstvější a živější. Je skvělý jen tak ke svačince nebo ho můžete přidat do různých moučníků. A jako bonus vám zbyde skvělý sirup, který je v nápojích naprosto fenomenální!

INGREDIENCE

  • 500 g oloupaného zázvoru, nakrájeného na tenké plátky (ručně nebo pomocí mandolíny – je to mnohem jednodušší)
  • špetka soli
  • 2 šálky bílého krystalového cukru
  • cukr navíc na obalování

POSTUP

  1. Nakrájený zázvor dáme do středního hrnce a podlijeme vodou.
  2. Přivedeme k varu a vaříme 30 minut.
  3. Necháme si 1/2 šálku zázvorové vody a poté slijeme plátky zázvoru.
  4. Nakrájený zázvor vložíme zpět do hrnce s odloženou zázvorovou vodou, cukrem a špetkou soli.
  5. Přivedeme k varu, snížíme teplotu na střední a vaříme odkryté po dobu 35-40 minut nebo dokud teplota na teploměru neukáže 107°C.
  6. Zázvor scedíme v cedníku nad miskou, abychom zachytil sirup, který si můžeme nechat do nápojů.
  7. Plátky zázvoru rozložíme na chladicí mřížku, kterou dáme na pečící plech a plátky co nejlépe oddělíme.
  8. Necháme 2 hodiny vychladnout.
  9. Plátky zázvoru dáme do mísy s cukrem, aby byly celé potažené.
  10. Poté zázvor položíme zpět na chladicí mřížku, aby tam přes noc odležel.
  11. Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a chladném místě.
  12. Vydrží několik měsíců.
Sladký sušený zázvor v mističce.
www.daringgourmet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.