Což takhle dát si kebab?
A což si ho takhle připravit přímo doma?
Ano i vy si můžete tuto dobrotu připravit ve vaší kuchyni a rozdíl mezi kupovaným bude pouze v tom, že bude uvařen s láskou a z těch nejlepších ingrediencí.
Pojďme si představit ty nejlepší recepty na domácí kebab.
Naše recepty
Stroje na domácí kebab
Dnes jsou na trhu elektroniky nejrůznější vymoženosti. Nemusíte ani vlastnit bistro či restauraci prodávající kebab. Stačí si pořídit elektrický gril na grilování masa z pohodlí domova. Díky tomuto přístroji si budete moci grilované maso všeho druhu dopřát po celý rok.
Inspirujte se, jak správně grilovat, jakou marinádu použít, jaké přílohy nebo omáčky jsou ty nejlepší.
Pro inspiraci při výběru toho ideálního grilu pro vás následujte hodnocení nejlepších elektrických shashlibnits. Jistě vás nadchnou a vy si budete grilované pokrmy dopřávat jak jen libo ráčí.
A jak vlastně vznikl kebab?
Historie kebabu se datuje v Turecku, odkud jsou první zmínky o tomto pokrmu. Původně se kebab připravoval pečením masa na horizontálním grilu, později se maso vrstvilo na rožeň.
Později po 25 letech vznikl název kebab, tentokrát ve městě Bursa, kde jistý řezník zpracoval jehněčí maso na mleté a poté jej navrstvil mezi plátky masa. Po jeho ugrilování jej podával s jogurtem a máslíčkem na chlebových plackách. Právě v Burse vznikl název döner kebab.