Domácí krémeš s jahodami

Domácí krémeš s jahodami

Tento recept na jahodový dezert vyžaduje trochu úsilí a zkušeností, ale chutná stejně dobře, jako vypadá. Lahodný dezert plněný pudinkem a podávaný s anglickým jahodovým sorbetem.

Co budeme potřebovat

Na krém z bílé čokolády

  1. 85 g bílé čokolády (nasekané)
  2. 250 g cukru
  3. 45 g hladké mouky
  4. 45 g kukuřičného škrobu
  5. 3 vejce
  6. 500 ml teplého mléka
  7. Lžička vanilkového extraktu
  8. 200 g rozváleného listového těsta
  9. Lžíce cukru
  10. 375 g na čtvrtky nakrájených čerstvých jahod (nebo malin)

Na šlehačku

  1. 310 ml 35% smetany
  2. 60 g cukru
  3. Lžička vanilkového extraktu

Na polevu

  1. 60 g moučkového cukru
  2. Lžička vody
  3. 125 g jahodového džemu (nebo malinového džemu)

Postup

  1. Čokoládu vložíme do misky a dáme jí stranou
  2. V hrnci mimo plotnu si smícháme cukr, mouku a kukuřičný škrob
  3. Přidáme vejce a šleháme do hladka
  4. Postupně vmícháme mléko
  5. Hrnec přendáme na plotnu a na střední teplotu za stálého šlehání, směs přivedeme k varu
  6. Vaříme asi 1 minutu
  7. Přidáme čokoládou a vanilku
  8. Mícháme metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí
  9. Hrnec přikryjeme potravinářskou fólií a necháme krém vychladnout, chladíme, dokud krém zcela nevychladne
  10. S roštem ve střední poloze předehřejeme troubu na 200 stupňů
  11. Plech na pečení vyložíme pečicím papírem
  12. Na pomoučené pracovní ploše si rozválíme těsto na dva přibližně stejné obdélníky
  13. Těsto posypeme cukrem a válečkem lehce přejedeme, aby se cukr vtlačil do těsta
  14. Těsto položíme na plech
  15. Přikryjeme ho pečicím papírem a položíme na něj druhý plech, aby se na těstě netvořily bublinky a nekroutilo se
  16. Pečeme asi 20 minut, dokud těsto není zlatohnědé
  17. Nakonec po vyndání odstraníme horní plech a pečicí papír a těsto necháme vychladnout na mřížce
  18. Mezitím si v míse ušleháme smetanu s cukrem a vanilkou, dokud nevznikne tuhá směs
  19. Tu umístíme do lednice
  20. Na polevu si v misce smícháme cukr a vodu
  21. Tu si přelijeme do malého uzavíratelného plastového sáčku a dáme stranou
  22. Listově těsto si rozřízneme na poloviny
  23. Vezmeme jeden obdélník a něj přidáme ⅓ krému, který po něm rozetřeme
  24. Přidáme ⅓ jahod a lehce je zatlačíme do krému
  25. Přikryjeme je druhým dílem listového těsta, znovu ho potřeme krémem a přiklopíme třetím dílem listového těsta
  26. Přidáme šlehačku a posypeme zbylými jahodami
  27. Nakonec kremeš přikryjeme posledním kouskem těsta a potřeme marmeládou
  28. Odřízneme jeden konec plastového sáčku, kam jsme vlili polevu
  29. Polevou na marmeládu nakreslíme rovné čáry rovnoběžné s šířkou listového těsta
  30. Poté špejlí tyto čáry projedeme, abychom vytvořili motiv mramoru
  31. Krémeš řezy umístíme alespoň na 2 hodiny do lednice, než je budeme podávat

V tomto receptu na kremeš lze kombinovat různé druhy ovoce. Nezůstávejte jen u jahod, ale přidejte borůvky, maliny, nebo třeba konzervované mandarinky. Jen nezapomeňte mandarinky nechat okapat, ať vám nepromáčí celé těsto!

Vylepšete celý dezert pravou a nefalšovanou domácí marmeládou podle našeho postupu, který tento recept na kremeše s čerstvým ovocem zdokonalí.

Úžasný dezert z listového těsta lněný krémem z vanilky a jahodami.
Zdroj: tasty.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.