Nejoblíbenějším masem, které se na tento pokrm používá je právě kuřecí. Vyzkoušejte jej i vy u sebe doma a všem se jistě budou sbíhat sliny.
Ingredience
- 1kg kuřecích prs nebo stehenních řízků bez kosti
Ingredience na marinádu
- 150 g přírodního bílého jogurtu
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžičky mletého kmínu
- 0,5 lžičky skořice
- 0,5 lžičky sušeného chilli (více dle preferencí)
- 3 stroužky česneku
- Kůra a šťáva z 1 citronu
- Sůl a mletý pepř
Postup
- Ve velké misce dobře promíchejte ingredience na marinádu.
- Kuřecí maso nakrájejte na kostky a přidejte do marinády.
- Vše řádně promíchejte, mísu zabalte alobalem a nechte marinovat v lednici po dobu 2 hodin, nejlépe přes noc.
- Namarinované maso navlékejte na špejle nebo špíz a dejte péct do předehřáté trouby asi na 20 minut.
- Během pečení můžete 1-2x polít šťávou, které maso pustí. Maso tak bude šťavnatější.
- Po upečení maso ze špízů odkrájejte svisle na plátky.
- Hotovým masem naplňte tortillu či pita chléb, přidejte dresink, zeleninu a podávejte.