Domácí kuřecí kebab

Domácí kuřecí kebab

Nejoblíbenějším masem, které se na tento pokrm používá je právě kuřecí. Vyzkoušejte jej i vy u sebe doma a všem se jistě budou sbíhat sliny.

Ingredience

  •  1kg kuřecích prs nebo stehenních řízků bez kosti

Ingredience na marinádu

  • 150 g přírodního bílého jogurtu
  •  2 lžičky sladké papriky
  •  2 lžičky mletého kmínu
  •  0,5 lžičky skořice
  •  0,5 lžičky sušeného chilli (více dle preferencí)
  •  3 stroužky česneku
  •  Kůra a šťáva z 1 citronu
  •  Sůl a mletý pepř

Postup

  • Ve velké misce dobře promíchejte ingredience na marinádu.
  • Kuřecí maso nakrájejte na kostky a přidejte do marinády.
  • Vše řádně promíchejte, mísu zabalte alobalem a nechte marinovat v lednici po dobu 2 hodin, nejlépe přes noc.
  • Namarinované maso navlékejte na špejle nebo špíz a dejte péct do předehřáté trouby asi na 20 minut.
  • Během pečení můžete 1-2x polít šťávou, které maso pustí. Maso tak bude šťavnatější.
  • Po upečení maso ze špízů odkrájejte svisle na plátky.
  • Hotovým masem naplňte tortillu či pita chléb, přidejte dresink, zeleninu a podávejte.
Kebab z kuřecího masa na špejli
Zdroj: tamingwins.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.