Domácí kynuté koblihy

Domácí kynuté koblihy

Lehké a sladké koblihy buď po americkém způsobu, s dírou uprostřed, nebo plněné marmeládou či čokoládou. Na kterou máte chuť? Vyzkoušejte recept na domácí koblížky.

Ingredience

  • 225 ml plnotučného mléka, teplé
  • 50 g cukru
  • jedno balení droždí
  • 2 velká vejce, lehce rozšlehaná
  • 150 g másla, rozpuštěného
  • 400 g hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • olej na smažení
  • cukr se skořicí na obalování
  • džem, nutella, šlehačka dle vaší chuti

Postup

  • Na přípravu těsta si zahřejte mléko, dokud nebude příjemně teplé.
  • Mléko přelijte do misky, přidejte cukr a promíchejte, aby se rozpustil.
  • Přidejte droždí a opět promíchejte, nechte přibližně 10 minut odpočívat, dokud nezačne kvásek pracovat.
  • Do další velké misky dejte dvě rozšlehaná vejce, rozpuštěné máslo a promíchejte, aby se spojily.
  • Přidejte rozpracovaný kvásek.
  • Přidejte mouku a sůl a dobře promíchejte, dokud se ingredience nespojí. Míchejte dalších 5-8 minut, aby se s těstem následně dobře pracovalo.
  • Poté nechte těsto na chvíli odpočinout a připravte si olejem vymazanou mísu.
  • Těsto přendejte do olejem vymazané misky, posypte trochou mouky, zakryjte a nechte v teple nakynout přibližně 90 minut, dokud neznásobí svůj objem.
  • Po uplynuté době vyjměte těsto z mísy na pomoučenou pracovní plochu a vyválejte na tloušťku 1/2 až 1/3 palce a vyřízněte koblihy.
  • Vykrájené koblihy vyskládejte na malinko olejem vymazaný plech, kde je nakonec všechny ještě překryjete utěrkou a necháte asi 1 hodinu vykynout.
  • Do hrnce či litinové pánve nalijte olej a rozpalte jej na středním ohni.
  • Opatrně, aby jste se nepopálili, vkládejte koblihy do rozpáleného oleje a smažte je do zlatova z každé strany.
  • Poté pomocí lžic či vidliček vyjměte koblihy z oleje a položte je na plech vyskládaný papírovými ručníky, abyste odstranili přebytek oleje a mastnoty. Nechte je mírně vychladnout.
  • Nakonec je obalte ve smíchaném cukru se skořicí a popř. naplňte džemem či nutellou.
Sladké obalované koblížky ve skořicovém cukru.
zdroj: christinascucina.com

Je libo místo odpolední kávy osvěžující koktejl? Žádný problém! Nechte se inspirovat nejlepšími recepty na koktejly z mléka.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.