Jogurtové langoše jsou lehké a vláčné. Kdo ochutná, už nechce jiné.
INGREDIENCE
- 500 g hladké mouky
- ½ kostky droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- ½ balíčku prášku do pečiva
- 140 g bílého jogurtu
- 250 ml mléka
- 1 lžíce oleje
- olej na smažení
K podávání:
- co máte rádi (česnek, kečup, tatarka, zakysaná smetana, sýr)
POSTUP
- Do mísy si dáme mouku a uděláme důlek.
- Do důlku si rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme trochou vlažného mléka.
- Na chvíli přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
- Pak už přidáme jogurt, zbytek mléka, olej, sůl a prášek do pečiva.
- Vypracujeme těsto a rozdělíme si jej na 8 bochníků.
- Přikryjeme a necháme kynout asi půl hodiny.
- Z bochníků tvarujeme placky v rukách a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.