Domácí lečo plné vitamínů

Domácí lečo plné vitamínů

Typická lehká a zdravá letní večeře. Čerstvá rajčata a papriky dají tomuto pokrmu tu pravou letní chuť.

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 3 rajčata
  • 2 papriky
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 PL rajčatového protlaku
  • 3 PL oleje
  • 2 čajové lžičky sladké papriky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olej a následně na něm zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Poté přidejte prolisované stroužky česneku a restujte ještě asi minutu.
  3. Přidejte na nudličky nakrájenou papriku, sůl, pepř a hrnec přiklopte.
  4. Po několika minutách přidejte do hrnce na kousky pokrájená rajčata a sladkou papriku.
  5. Promíchejte a přilijte rajčatový protlak.
  6. Vše důkladně promíchejte a nechte asi 15 minut dusit.
  7. Pokud směs příliš zhoustne, přidejte trochu vody.
  8. Na závěr do směsi zeleniny rozklepněte vejce a 2-3 minuty ještě za stálého míchání povařte.

Domácí lečo servírujte s plátky čerstvého pečiva, posypané petrželkou.

Směs vařených vajíček, paprik a rajčat servírovaná s pečivem
zdroj: timeaskitchen.com

Pokud máte pro tuto variantu leča slabost, vyzkoušejte také francouzskou variantu neboli ratatouille! Ty kromě rajčat a paprik většinou obsahují ještě další zeleninu, především lilek a cuketu, a také bylinky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.