Typická lehká a zdravá letní večeře. Čerstvá rajčata a papriky dají tomuto pokrmu tu pravou letní chuť.
Ingredience:
- 4 vejce
- 3 rajčata
- 2 papriky
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 PL rajčatového protlaku
- 3 PL oleje
- 2 čajové lžičky sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci zahřejte olej a následně na něm zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Poté přidejte prolisované stroužky česneku a restujte ještě asi minutu.
- Přidejte na nudličky nakrájenou papriku, sůl, pepř a hrnec přiklopte.
- Po několika minutách přidejte do hrnce na kousky pokrájená rajčata a sladkou papriku.
- Promíchejte a přilijte rajčatový protlak.
- Vše důkladně promíchejte a nechte asi 15 minut dusit.
- Pokud směs příliš zhoustne, přidejte trochu vody.
- Na závěr do směsi zeleniny rozklepněte vejce a 2-3 minuty ještě za stálého míchání povařte.
Domácí lečo servírujte s plátky čerstvého pečiva, posypané petrželkou.
Pokud máte pro tuto variantu leča slabost, vyzkoušejte také francouzskou variantu neboli ratatouille! Ty kromě rajčat a paprik většinou obsahují ještě další zeleninu, především lilek a cuketu, a také bylinky.