Kdo by nemiloval Magnum! Touto pochoutkou jsme se inspirovali i my v našem receptu.
INGREDIENCE
- 200 ml smetany ke šlehání 33%
- ½ konzervovaného slazeného kondenzovaného mléka
- 100 ml mléka do kávy 10%
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na čokoládovou polevu:
- 300 g čokolády (alespoň 50% kakaa)
- 70 g kokosového oleje
POSTUP
- Ze smetany, salka, mléka do kávy a vanilky vyšlehejte tekutou směs.
- Nešlehejte dlouho – stačí necelá minuta.
- Zmrzlinovou směs nalijte do formiček na nanuky, přidejte dřívka a uložte do mrazáku alespoň na 6 hodin, ideálně na noc.
- Později ztuhlé nanuky máčejte ve vysoké sklenici do vychladlé čokoládové polevy, kterou jste si vymíchali z rozpuštěné čokolády a kokosového oleje.
- Nanuky dřívkami zapíchněte do polystyrenové formy a dejte ještě na 30 minut do mrazáku, aby čokoláda dobře ztuhla.