Domácí majonéza

Domácí majonéza

Majonéza je prakticky základem receptu na pochoutkový salát. A co může být lepší než pravá domácí majonéza, u které víte, co do ní dáváte, není plná barviv, konzervantů a navíc recept na ní je neskutečně jednoduchý.

Co budeme potřebovat

  1. 2 vaječné žloutky
  2. Vrchovatá lžička dijonské hořčice
  3. 500 ml oleje
  4. 1-2 lžíce bílého vinného octa
  5. Šťáva z ½ citronu
  6. Sůl

Postup

  1. V míse si ušleháme žloutky
  2. Poté přidáme hořčici a společně se žloutky šleháme
  3. Postupně začneme přidávat ½ oleje a pokračujeme v nepřetržitém šlehání 3-5 minut
  4. Když přidáme polovinu oleje, zašleháme lžíci octa  
  5. Postupně přidáváme druhou polovinu zbývajícího oleje
  6. Majonézu dochutíme solí, citronovou šťávou
  7. Ochutnáme a popřípadě přidáme ještě jednu lžící octa
Krémová domácí majonéza z domácích vajec a kvalitních surovin.
Zdroj: easylowcarbmeals.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.