Domácí Marlenka dort

Domácí Marlenka dort

Kdo ochutnal tento arménský medovník, už nechce jiný.

INGREDIENCE:

  • 250 g hery
  • 3 vejce
  • 3 lžíce tmavého medu
  • 300 g krupicového cukru
  • 400 g hladké mouky 00 extra
  • 1 lžičku jedlé sody
  • pořádná hrst vlašských ořechů na ozdobení

Na krém:

  • 1 konzerva karamelového Salka (mléčného karamelu)
  • 300 g másla

POSTUP:

  1. Do misky vložíme heru a necháme ji pomalu rozpustit ve vodní lázni.
  2. Potom do ní rozklepneme vejce a postupně přidáme med, cukr, mouku i jedlou sodu.
  3. Předehřejeme troubu na 170°C.
  4. Směs v misce mícháme vařečkou přibližně deset minut, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu.
  5. Vzniklé těsto rozdělíme na šest stejně velkých dílů.
  6. Na plech natáhneme pečicí papír a obkreslíme dortovou formu.
  7. Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřeme těsto v co nejtenčí vrstvě.
  8. Placku pečeme dozlatova (sedm až deset minut) a totéž provedeme i s ostatními.
  9. Upečené placky okrájíme.
  10. Okraje nevyhazujeme, budete je potřebovat na závěrečné zdobení.
  11. Vyrobíme krém a posypku.
  12. Máslo a mléčný karamel vyšleháme do hladka.
  13. Nakonec připravíme posypku z okrájených kousků těsta.
  14. Kraje vložíme do mísy a prsty je najemno rozdrobíme a přimícháme k nim nadrobno nasekané ořechy.
  15. Sestavíme dort.
  16. Rozetřeme krém na první plát.
  17. Přiklopíme další plackou, kterou opět namažeme máslovým krémem.
  18. Opakujeme tak dlouho, dokud nám nedojdou medovníkové pláty.
  19. Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a poprášíme připravenou posypkou.
  20. Necháme aspoň do druhého dne odležet.
Nejlepší marlenkový dort.
lulumarket.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.