Originální recepty na domácí marmelády na 10 způsobů. Sladké a ovocné pokušení pro všechny

Jako nadšení zahrádkáři nyní přemýšlíte, co podniknout s přebytkem svých výpěstků?

Něco jste již spotřebovali na pečení, něco zavařili, zbytek můžete využít tak, že vyzkoušíte naše recepty na domácí marmeládu a to zcela bez chemie.

Její výhody jsou jednoznačné – kdykoliv máte po ruce něco, čím můžete namazat palačinky, chléb nebo čím naplníte ovocné knedlíky.

Rebarbora je také skvělou surovinou na přípravu marmelády. A nejen to, vyzkoušejte jednoduché recepty na využití rebarbory.

Jaký je rozdíl mezi marmeládou a džemem?

Pro mnohé je marmeláda a džem to samé. Nazýváme tak bez rozdílu veškeré zavařeniny zakoupené v obchodech nebo vyrobené doma. Dříve tomu tak bylo, avšak dnes je tomu jinak.

Pod pojmem marmeláda lze označit pouze ty produkty, které alespoň z pětiny obsahu tvoří samotné plody. Všechny ostatní ovocné zavařeniny a želé jsou právě džemy. Džem musí tvořit alespoň 35% ovoce a pokud je ho více, je k jeho názvu přidáno označení extra nebo výběrový.

Důležité je také to, že v džemu je také na rozdíl od rosolu, ten je vyráběný pouze z ovocné šťávy, jsou v něm také kousky ovoce.

Domácí marmelády si můžete pohodlně připravit i v domácí pekárně. Obrovskou výhodou je, že nemusíte stát u plotny. Dozvěděli byste se rádi o funkcích domácích pekáren ještě více? Mrkněte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.