Jako nadšení zahrádkáři nyní přemýšlíte, co podniknout s přebytkem svých výpěstků?
Něco jste již spotřebovali na pečení, něco zavařili, zbytek můžete využít tak, že vyzkoušíte naše recepty na domácí marmeládu a to zcela bez chemie.
Její výhody jsou jednoznačné – kdykoliv máte po ruce něco, čím můžete namazat palačinky, chléb nebo čím naplníte ovocné knedlíky.
Naše recepty
Rebarbora je také skvělou surovinou na přípravu marmelády. A nejen to, vyzkoušejte jednoduché recepty na využití rebarbory.
Jaký je rozdíl mezi marmeládou a džemem?
Pro mnohé je marmeláda a džem to samé. Nazýváme tak bez rozdílu veškeré zavařeniny zakoupené v obchodech nebo vyrobené doma. Dříve tomu tak bylo, avšak dnes je tomu jinak.
Pod pojmem marmeláda lze označit pouze ty produkty, které alespoň z pětiny obsahu tvoří samotné plody. Všechny ostatní ovocné zavařeniny a želé jsou právě džemy. Džem musí tvořit alespoň 35% ovoce a pokud je ho více, je k jeho názvu přidáno označení extra nebo výběrový.
Důležité je také to, že v džemu je také na rozdíl od rosolu, ten je vyráběný pouze z ovocné šťávy, jsou v něm také kousky ovoce.
Domácí marmelády si můžete pohodlně připravit i v domácí pekárně. Obrovskou výhodou je, že nemusíte stát u plotny. Dozvěděli byste se rádi o funkcích domácích pekáren ještě více? Mrkněte se!