Domácí nakládané vepřové maso

Domácí nakládané vepřové maso

Ideální kombinace zavařeného masa “po domácku” je vepřový bůček s vepřovou plecí. Sbíhají se vám sliny? Pak se inspirujte naším receptem!

Budete potřebovat

  • 1,5 vepřové plece
  • 1,5 vepřového bůčku
  • rychlosůl
  • vodu
  • zavařovací sklenice s víčky

Postup přípravy

  • Maso nejdříve očistěte, odstraňte kosti, šlachy a přebytečný tuk.
  • Zlehka opláchněte a nakrájejte maso na kostky – ideálně 2 x 2 centimetry.
  • Maso smíchejte s rychlosolí – například Praganda, sůl pořádně do masa vetřete.
  • Kostky začněte plnit do předem sterilizovaných sklenic.
  • Dolijte do sklenic vodu – do ¾ sklenice.
  • Okraje sklenic pořádně otřete papírovou utěrkou, abyste se zbavili mastnoty.
  • Přiložte víčka a pořádně uzavřete.
  • Vařte zcela potopené sklenice 2 hodiny na 98 stupňů.
  • Další den vodu opět přiveďte k varu a vařte ještě další hodinu při mírném varu.
  • Sklenice nechte vychladnout a poté uskladněte.
Vepřové maso naložené v zavařovacích sklenicích.
zdroj: sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.