Ideální kombinace zavařeného masa “po domácku” je vepřový bůček s vepřovou plecí. Sbíhají se vám sliny? Pak se inspirujte naším receptem!
Budete potřebovat
- 1,5 vepřové plece
- 1,5 vepřového bůčku
- rychlosůl
- vodu
- zavařovací sklenice s víčky
Postup přípravy
- Maso nejdříve očistěte, odstraňte kosti, šlachy a přebytečný tuk.
- Zlehka opláchněte a nakrájejte maso na kostky – ideálně 2 x 2 centimetry.
- Maso smíchejte s rychlosolí – například Praganda, sůl pořádně do masa vetřete.
- Kostky začněte plnit do předem sterilizovaných sklenic.
- Dolijte do sklenic vodu – do ¾ sklenice.
- Okraje sklenic pořádně otřete papírovou utěrkou, abyste se zbavili mastnoty.
- Přiložte víčka a pořádně uzavřete.
- Vařte zcela potopené sklenice 2 hodiny na 98 stupňů.
- Další den vodu opět přiveďte k varu a vařte ještě další hodinu při mírném varu.
- Sklenice nechte vychladnout a poté uskladněte.