Milujete vy i vaše rodina zmrzlinu?
Pak vyzkoušejte naše recepty na domácí nanuky!
Jsou mnohem lepší a zdravější než ty kupované.
Navíc k jejich výrobě nepotřebujete ani zmrzlinovač, stačí jen mrazák a tvořítka neboli formičky, které se dají dnes běžně koupit v mnoha variantách, případně i jiné malé nádobky.
K tomu něco málo základních surovin, trochu času na přípravu a čekání na dostatečné zmražení.
Užijte si to!
Naše recepty
Přemýšlíte, jak si doma navodit příjemné klima? Mrkněte, jak fungují mobilní klimatizace z našeho velkého testu.
Jakou příchuť nanuků zvolit?
- Do svých domácích nanuků můžete začlenit téměř jakékoli přísady, včetně sušeného ovoce, ořechů, čokolády a dokonce i koření.
- Alkohol je také možnost, ale nemrzne, takže dávejte pozor, abyste ho nepřidávali příliš mnoho.
- Většina nanuků má ovocnou příchuť, takže použití toho nejzralejšího ovoce, které se vám dostane do rukou, je zásadní; čím sladší ovoce, tím méně cukru budete potřebovat a nanuky budou chutnat přirozeněji.
- Některé nanuky jsou na mléčné bázi, používají mléko, smetanu, jogurt nebo slazené kondenzované mléko. Je zřejmé, že je stejně důležité používat vysoce kvalitní mléčné výrobky jako zralé ovoce.
- Nanuky můžete osladit krystalovým cukrem, ale místo toho lze přidat i med, agávový sirup a další přírodní cukry.
Horké letní dny přímo volají po nějakém tom lahodném osvěžení v podobě nanuků a nejen to, připravit můžete i osvěžující nápoje. Pokud nezpracujete všechno sezónní ovoce do nanuků, použijte zbytek v našich receptech na domácí limonády!
A jak se vám naše recepty líbily? Napište nám do komentářů!