Domácí nutella

Domácí nutella

Dokážete si představit čokoládovo-oříškovou nutellu, která chutná stejně dobře (ne-li lépe) jako ty z obchodu, bez všech přídatných  látek a nežádoucích ingrediencí? Máme pro vás recept!

INGREDIENCE

  • 250 ml 35% smetany ke šlehání
  • 55 g cukru
  • 20 g kakaového prášku
  • 170 g mléčné čokolády, nasekané
  • 125 ml lískooříškového másla

POSTUP

  • V hrnci metličkou smíchejte smetanu, cukr a kakao.
  • Přiveďte k varu a za stálého šlehání nechte 1 minutu vařit.
  • Nalijte do mixéru.
  • Přidejte čokoládu a lískoooříškové máslo.
  • Nechte 1 minutu rozpustit.
  • Zpracujte do hladka.
  • Nalijte do sklenic.
  • Nechte vychladnout.
  • Přikryjte a dejte na 2 hodiny do lednice.
  • Před podáváním nechte ohřát na pokojovou teplotu.
  • Nutella vám vydrží v lednici 2 až 3 týdny.
Krajíc chleba na talíři namazaný čokoládovou pomazánku. Vedle něj je položená sklenice pomazánky.
www.ricardocuisine.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze topinkovačů. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.