Dokážete si představit čokoládovo-oříškovou nutellu, která chutná stejně dobře (ne-li lépe) jako ty z obchodu, bez všech přídatných látek a nežádoucích ingrediencí? Máme pro vás recept!
INGREDIENCE
- 250 ml 35% smetany ke šlehání
- 55 g cukru
- 20 g kakaového prášku
- 170 g mléčné čokolády, nasekané
- 125 ml lískooříškového másla
POSTUP
- V hrnci metličkou smíchejte smetanu, cukr a kakao.
- Přiveďte k varu a za stálého šlehání nechte 1 minutu vařit.
- Nalijte do mixéru.
- Přidejte čokoládu a lískoooříškové máslo.
- Nechte 1 minutu rozpustit.
- Zpracujte do hladka.
- Nalijte do sklenic.
- Nechte vychladnout.
- Přikryjte a dejte na 2 hodiny do lednice.
- Před podáváním nechte ohřát na pokojovou teplotu.
- Nutella vám vydrží v lednici 2 až 3 týdny.
Možná se vám budou hodit i naše recenze topinkovačů. Kdo vyhrál v našem srovnání?