Domácí pařížský salát

Domácí pařížský salát
Příprava: 15 minut Počet porcí: 10

V případě přání můžete tento základní recept oživit též přidáním hrášku, hořčici lze nahradit například worcesterovou omáčkou. Fantazii se meze nekladou.

Ingredience:

  • 220 g pařížského nebo jiného měkkého salámu
  • 100 g sterilovaných okurek
  • 100 g majonézy
  • 1 menší cibule
  • hořčice
  • 1 PL nasekané petrželky nebo kopru
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Pařížský salám, cibuli a sterilované okurky nakrájejte na kostičky.
  2. Dejte do mísy a promíchejte.
  3. V jiné misce smíchejte majonézu s hořčicí a přidejte dle chuti pepř a sůl.
  4. Smíchejte vzniklý dresink se zeleninou a uzeninou.
  5. Přidejte nasekanou petrželku či kopr a ještě jednou promíchejte.
  6. Před podáváním vložte alespoň na hodiny vychladit do ledničky.

Salát s pařížským salámem a zeleninou chutná skvěle s čerstvým chlebem.

Studený pokrm připravený z měkkého salámu, sterilovaných okurek a cibule.
zdroj: hanseata.blogspot.com

Nedílnou ingrediencí všech receptů na pařížský salát je majonéza. Připravte si vlastní domácí majonézu! Jen tak si budete vždy jistí tím, z čeho je vyrobena a že je skutečně čerstvá.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.