V případě přání můžete tento základní recept oživit též přidáním hrášku, hořčici lze nahradit například worcesterovou omáčkou. Fantazii se meze nekladou.
Ingredience:
- 220 g pařížského nebo jiného měkkého salámu
- 100 g sterilovaných okurek
- 100 g majonézy
- 1 menší cibule
- hořčice
- 1 PL nasekané petrželky nebo kopru
- sůl
- pepř
Postup:
- Pařížský salám, cibuli a sterilované okurky nakrájejte na kostičky.
- Dejte do mísy a promíchejte.
- V jiné misce smíchejte majonézu s hořčicí a přidejte dle chuti pepř a sůl.
- Smíchejte vzniklý dresink se zeleninou a uzeninou.
- Přidejte nasekanou petrželku či kopr a ještě jednou promíchejte.
- Před podáváním vložte alespoň na hodiny vychladit do ledničky.
Salát s pařížským salámem a zeleninou chutná skvěle s čerstvým chlebem.

Nedílnou ingrediencí všech receptů na pařížský salát je majonéza. Připravte si vlastní domácí majonézu! Jen tak si budete vždy jistí tím, z čeho je vyrobena a že je skutečně čerstvá.