Domácí paštika z divočáka

Domácí paštika z divočáka

Rustikální, chuťově zcela nezaměnitelná paštika. S opečeným chlebem a nakládanými okurkami je naprosto dokonalá.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 800 g kančího masa
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 hřebíčky
  • 60 ml brandy
  • 2 vejce
  • 60 ml smetany ke šlehání

Postup

  • Předeřejte troubu na 180°.
  • Máslo rozehřejte na pánvi, přidejte najemno pokrájenou cibuli a opečte dokud cibule nezesklovatí.
  • Maso pokrájejte na malé kousky, slaninu na kostičky. Dejte do velké mísy, přidejte opečenou cibuli, najemno nasekaný česnek, rozemleté koření, sůl, tymián a důkladně promíchejte.
  • Vejce rozšlehejte ve smetaně, přilijte brandy, promíchejte a vlijte do masové směsi.
  • Důkladně promíchejte a přendejte do máslem vymazané teriny nebo pekáčku, přikryjte víkem nebo zakryjte alobalem a umístěte do plechu s vodou.
  • Pečte 1,5 až 2 hodiny. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
  • Dejte na 24 hodin do lednice a poté můžete podávat.
Plátek pečené pomazánky z kančího masa na talířku s chlebem a brusinkami
Zdroj: greatbritishchefs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.