Domácí pita chléb

Domácí pita chléb

Tento recept na domácí pita chléb se snadno připravuje, protože vyžaduje pouze několik ingrediencí, které již možná máte doma po ruce! Vypracujte velmi jednoduché těsto, nechte ho vykynout a zažijte kouzlo čerstvého, teplého, dokonale nadýchaného domácího pita chleba.

Co budeme potřebovat

  1. 300 g hladké mouky
  2. 130 g řeckého jogurtu
  3. 120 ml vody
  4. 3 lžíce olivového oleje
  5. Lžíce cukru
  6. Lžička suchého aktivního droždí
  7. Lžička soli

Postup

  1. Mouku, cukr, droždí a sůl dáme do mísy
  2. Přidáme vodu, jogurt a olivový olej
  3. Vše promícháme, a jakmile se těsto spojí, rukama ho v míse zlehka prohněteme, dokud se dobře nezapracuje
  4. Mísu přikryjeme a těsto necháme hodinu kynout (nijak výrazně nevykyne)
  5. Těsto vyklopíme na dobře pomoučenou pracovní plochu
  6. Krátce ho znovu prohněteme a vytvarujeme do bochánku
  7. Bochánek nakrájíme na šest stejných kusů
  8. Každou část vyválíme, na placičku
  9. Pokud je těsto lepivé, přidáme další mouku
  10. Jednotlivé plátky pita uchováváme oddělené mastným papírem a přikryté vlhkou utěrkou
  11. Rozpálíme si velkou nepřilnavou pánev, kterou vymažeme trochou olivového oleje
  12. Pitu smažíme na vysokou teplotu, několik minut z každé strany, dokud nebude pěkně zbarvená dozlatova
  13. Jednotlivé plátky chleba uchováváme v teple nebo je před podáváním opékáme na pánvi nebo grilujeme v troubě, aby se ohřály
Domácí nadýchaný chléb z trouby nebo pánve.
Zdroj: natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.