Domácí pizza z remosky

Domácí pizza z remosky
Příprava: 40 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 3

Věděli jste, že v remosce lze připravit i pizzu? Teď si ji můžete vyzkoušet i vy a pozor, fantazii se meze nekladou. Tudíž pokud máte na pizze raději jiné ingredience, připravte si ji podle vašeho gusta. Množství uváděné v tomto receptu je na 2-3 pizzy.

Ingredience na těsto

  • 250g hladké mouky
  • 160ml vody (vlažné)
  • 5g droždí
  • 1 lžička olivového oleje
  • špetka soli (cca 5-8g podle chuti)

Ingredience na oblohu pizzy

  • 1 plechovka rajčatového pyré (lze nahradit kečupem)
  • 5-6 plátků šunky
  • 150g mozzarelly na plátky
  • pár kousků ananasu (může být z plechovky)
  • bazalka (sušená nebo čerstvá)
  • olivový olej

Postup

  • Do misky s vlažnou vodou nadrobte droždí a nechte úplně rozpustit.
  • Ve větší míse smíchejte mouku se solí. V té následně vytvořte důlek, kam nalijte lžičku olivového oleje.
  • Postupně přilévejte vodu s droždím do mouky a vypracujte vláčné těsto (nesmí příliš lepit).
  • Vypracované těsto přikryjte utěrkou a dejte na 30-40 minut kynout.
  • Vykynuté těsto následně na vále prohněťte a poté vytvořte 3 stejně velké koule.
  • Koule na vále přikryjte drobet navlhčenou utěrkou a opět nechte asi 30 minut kynout.
  • Vál si posypte moukou a ze všech koulí vyválejte tenké placky, které se budou vejít do remosky a okraje nechte vyšší.
  • Placku vložte do remosky, potřete ji rajčatovým protlakem, pokládejte plátky šunky, mozzarelly a posypte čerstvou nebo sušenou bazalkou.
  • Nakonec naskládejte pár kousků ananasu dle chuti a zakápněte olivovým olejem.
  • Pečte zhruba 35-40 minut do zlatova.
  • Stejným způsobem pak připravíte zbylé pizzy.
Hawaii pizza upečená v elektrické remosce
Zdroj: moderncrumb.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.