Věděli jste, že v remosce lze připravit i pizzu? Teď si ji můžete vyzkoušet i vy a pozor, fantazii se meze nekladou. Tudíž pokud máte na pizze raději jiné ingredience, připravte si ji podle vašeho gusta. Množství uváděné v tomto receptu je na 2-3 pizzy.
Ingredience na těsto
- 250g hladké mouky
- 160ml vody (vlažné)
- 5g droždí
- 1 lžička olivového oleje
- špetka soli (cca 5-8g podle chuti)
Ingredience na oblohu pizzy
- 1 plechovka rajčatového pyré (lze nahradit kečupem)
- 5-6 plátků šunky
- 150g mozzarelly na plátky
- pár kousků ananasu (může být z plechovky)
- bazalka (sušená nebo čerstvá)
- olivový olej
Postup
- Do misky s vlažnou vodou nadrobte droždí a nechte úplně rozpustit.
- Ve větší míse smíchejte mouku se solí. V té následně vytvořte důlek, kam nalijte lžičku olivového oleje.
- Postupně přilévejte vodu s droždím do mouky a vypracujte vláčné těsto (nesmí příliš lepit).
- Vypracované těsto přikryjte utěrkou a dejte na 30-40 minut kynout.
- Vykynuté těsto následně na vále prohněťte a poté vytvořte 3 stejně velké koule.
- Koule na vále přikryjte drobet navlhčenou utěrkou a opět nechte asi 30 minut kynout.
- Vál si posypte moukou a ze všech koulí vyválejte tenké placky, které se budou vejít do remosky a okraje nechte vyšší.
- Placku vložte do remosky, potřete ji rajčatovým protlakem, pokládejte plátky šunky, mozzarelly a posypte čerstvou nebo sušenou bazalkou.
- Nakonec naskládejte pár kousků ananasu dle chuti a zakápněte olivovým olejem.
- Pečte zhruba 35-40 minut do zlatova.
- Stejným způsobem pak připravíte zbylé pizzy.