Domácí polévka z čerstvých rajčat

Domácí polévka z čerstvých rajčat

Není nad to připravit si jídlo ze základních, čerstvých surovin. Chce to trochu času a trochu práce, ale výsledek skutečně stojí za to.

Ingredience

  • 1 kg zralých čerstvých rajčat
  • 1 cibule
  • 1 l vývaru
  • 1 PL másla
  • pár listů čerstvé bazalky nebo petrželky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, rajčata omyjte a nakrájejte na drobné kousky
  2. V pánvi rozpusťte máslo
  3. Přidejte cibuli a rajčata a opečte
  4. Vsypte nadrobno nasekanou bazalku a promíchejte
  5. Stáhněte plamen, přiklopte poklicí a chvíli duste ve vlastní šťávě
  6. Přendejte podušená rajčata do většího hrnce a zalijte vývarem
  7. Několik minut povařte
  8. Dochuťte solí a pepřem
  9. Hotovou polévku rozmixujte do hladka
  10. Každou porci ozdobte bazalkou nebo petrželkou a servírujte s rozpečeným plátkem světlého pečiva
Rajská polévka v misce ozdobená petrželkou
Zdroj: tartadalal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.