Není nad to připravit si jídlo ze základních, čerstvých surovin. Chce to trochu času a trochu práce, ale výsledek skutečně stojí za to.
Ingredience
- 1 kg zralých čerstvých rajčat
- 1 cibule
- 1 l vývaru
- 1 PL másla
- pár listů čerstvé bazalky nebo petrželky
- sůl, pepř
Postup
- Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, rajčata omyjte a nakrájejte na drobné kousky
- V pánvi rozpusťte máslo
- Přidejte cibuli a rajčata a opečte
- Vsypte nadrobno nasekanou bazalku a promíchejte
- Stáhněte plamen, přiklopte poklicí a chvíli duste ve vlastní šťávě
- Přendejte podušená rajčata do většího hrnce a zalijte vývarem
- Několik minut povařte
- Dochuťte solí a pepřem
- Hotovou polévku rozmixujte do hladka
- Každou porci ozdobte bazalkou nebo petrželkou a servírujte s rozpečeným plátkem světlého pečiva