Domácí pomazánka z vepřového masa

Domácí pomazánka z vepřového masa

Je to opravdu jednoduchý recept a chutná naprosto fantasticky. Recept by nejspíš fungoval s každým pečeným masem, ale TOP je kombinace s masem vepřovým. Ale ujistěte se, že máte doma výkonný kuchyňský robot (nebo výkonný tyčový mixér), jinak si tuto pomazánku neuděláte.

Co budete potřebovat:

  • 500 gramů uvařeného vepřového masa
  • 2 – 4 polívkové lžíce majonézy
  • 1 středně velkou cibuli
  • Zelený celer
  • 8 – 10 nakládaných okurek (nakrájených najemno)

Postup:

  1. Vepřové maso pokrájíme na menší kostky a dáme do kuchyňského robota
  2. Maso v robotu jemně rozmělníme
  3. Do jemně zpracovaného masa dáme všechny zbývající přísady (kromě majonézy) a opět v robotu promícháme
  4. V robotu pomazánku mixujeme do té doby, dokud její konzistence nebude, dle našich představ
  5. Až bude pomazánka dostatečně jemná, začneme přidávat majonézu. Tu přidáváme postupně a její množství upravujte podle naší chuti
  6. Hotovou pomazánku můžeme hned podávat na čerstvém chlebu nebo jí uložit do skleničky a do lednice.

Jestli doma nemáte výkonný kuchyňský robot ani tyčový mixér, vyzkoušejte jednu z těchto cottage pomazánek, u kterých je nebudete potřebovat.

Pomazánka z masa a povidly.
zdroj: seriouseats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.