Domácí pomerančový likér

Domácí pomerančový likér
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Pomerančový likér si už nemusíte nikdy kupovat v obchodě! S námi si ho totiž zvládnete vyrobit sami doma. Skvěle se hodí k široké škále lihovin a do koktejlů. Takto připravený likér vám doma vydrží až rok.

INGREDIENCE

  • 1/4 šálku kůry z menších pomerančů
  • 1 polévková lžíce sušeného oplodí pomerančovníku hořkého
  • 1 šálek brandy
  • 1 šálek vodky
  • 4 celé hřebíčky
  • 2 šálky cukru
  • 1 a 1/2 šálku vody

POSTUP

  • Smícháme pomerančovou kůru, sušené pomerančové oplodí, brandy a vodku v malé uzavíratelné nádobě.
  • Utěsníme a protřepeme.
  • Necháme louhovat 19 dní při pokojové teplotě.
  • 20. den přidáme hřebíček, uzavřeme a protřepeme.
  • Necháme louhovat další den.
  • Za častého míchání přivedeme vodu s cukrem k varu v malém hrnci na vysokém plameni a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  • Tento jednoduchý sirup necháme vychladnout.
  • Obsah sklenice s kůrou a alkoholem přecedíme přes jemné sítko a poté přes kávový filtr.
  • Pevné látky zlikvidujeme.
  • Scezenou směs smícháme s jednoduchým sirupem a nalijeme do uzavíratelné sklenice nebo láhve.
  • Před použitím protřepeme a necháme minimálně jeden den odležet.
  • Skladujte v uzavřené nádobě při pokojové teplotě po dobu až jednoho roku (nejlépe do tří měsíců).
Likér z pomerančů ve skleněné láhvi a vedle jsou položené čerstvé pomeranče.
www.seriouseats.com

Máme pro vás i další výborné recepty na moučníky z pomerančů! Jsou vláčné a naprosto neodolatelné.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.