Pomerančový likér si už nemusíte nikdy kupovat v obchodě! S námi si ho totiž zvládnete vyrobit sami doma. Skvěle se hodí k široké škále lihovin a do koktejlů. Takto připravený likér vám doma vydrží až rok.
INGREDIENCE
- 1/4 šálku kůry z menších pomerančů
- 1 polévková lžíce sušeného oplodí pomerančovníku hořkého
- 1 šálek brandy
- 1 šálek vodky
- 4 celé hřebíčky
- 2 šálky cukru
- 1 a 1/2 šálku vody
POSTUP
- Smícháme pomerančovou kůru, sušené pomerančové oplodí, brandy a vodku v malé uzavíratelné nádobě.
- Utěsníme a protřepeme.
- Necháme louhovat 19 dní při pokojové teplotě.
- 20. den přidáme hřebíček, uzavřeme a protřepeme.
- Necháme louhovat další den.
- Za častého míchání přivedeme vodu s cukrem k varu v malém hrnci na vysokém plameni a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
- Tento jednoduchý sirup necháme vychladnout.
- Obsah sklenice s kůrou a alkoholem přecedíme přes jemné sítko a poté přes kávový filtr.
- Pevné látky zlikvidujeme.
- Scezenou směs smícháme s jednoduchým sirupem a nalijeme do uzavíratelné sklenice nebo láhve.
- Před použitím protřepeme a necháme minimálně jeden den odležet.
- Skladujte v uzavřené nádobě při pokojové teplotě po dobu až jednoho roku (nejlépe do tří měsíců).
Máme pro vás i další výborné recepty na moučníky z pomerančů! Jsou vláčné a naprosto neodolatelné.