Domácí pomerančový sirup

Domácí pomerančový sirup
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 1

Tento sirup bude chutnat v letním období hlavně dětem a v zimě jim ho můžete přidat zase do čaje.

Ingredience:

  • 2 kg pomerančů
  • 2 kg krupicového cukru
  • 1,5 l převařené vlažné vody
  • 30-40 g kyseliny citrónové (podle sladkosti pomerančů)

Postup:

  1. Polovinu množství pomerančů umyjeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Vložíme do hrnce, zalijeme vlažnou vodou a necháme 24 hodin louhovat.
  3. Druhý den přidáme do hrnce čerstvě vymačkanou šťávu ze zbylých pomerančů a směs přibližně 20 minut vaříme.
  4. Poté necháme opět 24 hodin louhovat.
  5. Další den šťávu přecedíme přes plátýnko do hrnce.
  6. Přisypeme cukr, kyselinu citrónovou a vaříme, dokud se cukr nerozpustí.
  7. Pak ještě dalších 20 minut.
  8. Šťávu přelijeme do dobře uzavíratelných lahví.
Sirup z pomerančů ve skleněné láhvi.
www.carlsbadcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.