Pečivo je prostě základ, ale málokdy najdete dobrý recept na domácí preclíky.
Už nemusíte hledat dále s námi se naučíte, jak si je vyrobit snadno a rychle!
Křupněte si s námi.
Jaké dipy podávat k domácím preclíkům?
Připadá vám, že podávat jen preclíky je moc obyčejné? Potom k nim připravte i tyto lahodné dipy, které jejich chuť skvěle podtrhnou.
Pikantní sýrová omáčka
- 230 g taveného sýra
- 60 g husté smetany
- 1 malá jalapeño (nakrájená na kostičky)
- 30 g bílé cibule (nakrájené na kostičky)
- 1 lžíce koriandru
- 30 g cherry rajčat (nakrájených na kostičky)
- šťáva z poloviny z limetky
- černý pepř podle chuti
Postup
- Do hrnce na středně mírnou teplotu přidejte všechny ingredience kromě limetkové šťávy a černého pepře.
- Když se sýr začne rozpouštět, snižte teplotu na minimum. Dobře promíchejte, dokud nebude hladký.
- Podle chuti vmícháme limetkovou šťávu a černý pepř.
Domácí hořčičný dip
- 125 g majonézy
- 2 lžičky česnekového prášku
- 30 g medové hořčice
- 1 lžíce rostlinného oleje
Postup
- V malé misce smíchejte všechny ingredience.
- Míchejte, dokud se dobře nespojí.
Lososová pomazánka na preclíky
- 230 g smetanového sýra
- 60 g zakysané smetany
- 60 g majonézy
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 2 lžíce kapar, okapaných
- ¼ lžičky Tasbasco
- 110 g uzeného lososa (nakrájeného nahrubo)
- 2 lžíce čerstvého nasekaného kopru
- 2 lžíce čerstvé nasekané pažitky
- Sůl
Postup
- Smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, majonézu, citronovou šťávu, kapary a Tabasco.
- Přidejte lososa, kopr a pažitku a sůl a míchejte, dokud se vše nesmíchá.
- Ochutnejte a případně dosolte.