Domácí řeznická sekaná s hořčicí

Domácí řeznická sekaná s hořčicí

Základem výborné řeznické sekané pečeně je kvalitní maso. To si můžete nechat umlít u řezníka nebo koupit a umlít doma. 

INGREDIENCE:

  • 250 g vepřového (vepřová plec s vepřovým bokem)
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička majoránky
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • špetka muškátového oříšku
  • 3 stroužky česneku
  • sůl 
  • pepř
  • hořčice

POSTUP:

  • Všechny ingredience promíchejte, udělejte šišku a nechte odležet v chladu (sekanou si připravte třeba večer a upečte ráno). 
  • Před pečením potřete hořčicí a podlijte malým množstvím vody.
  • Pečte zpočátku pozvolna při 90 °C po dobu 1 hodiny. 
  • Na další hodinu teplotu přidejte na 125 °C. 
Domácí sekaná z čerstvě namletého masa je šťavnatá a výborná.
theblondcook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.