Čerstvě upečené domácí rohlíčky jsou úžasnou pochoutkou samy o sobě. Zkuste i jejich plněnou variantu!
Ingredience:
Těsto
- 4 šálky hladké mouky
- 1 šálek mléka
- 10 g sušeného droždí
- 1 čajová lžička soli
- 1 PL cukru
- 1 vejce
- 2 PL másla
Náplň
- 150 g šunky
- 200 g mozzarelly
- 1 vejce
- koření italské bylinky
- sůl, pepř
Postup:
- Smíchejte droždí, cukr, trochu mléka a vytvořte kvásek.
- Až kvásek vzejde, přidejte do něj mouku, sůl, zbytek mléka, máslo a vejce.
- Propracujte ručně či s pomocí hnětače do hladkého nelepivého těsta.
- Těsto překryjte potravinovou folií a nechte alespoň hodinu kynout na teplém místě.
- Po vykynutí těsto rozválejte a následně z něj pomocí nože nakrájejte trojúhelníčky, ze kterých následně vytvoříte rohlíčky.
- Do každého trojúhelníčku vložte kousek šunky a mozzarelly a poté ho sviňte do podoby rohlíčku.
- Hotové rohlíčky vložte na plech s pečicím papírem a nechte ještě 30 minut kynout.
- V mezidobě si předehřejte troubu na 180°C.
- Před vložením do trouby plněné pečivo potřete rozšlehaným vejcem, posolte a zlehka posypejte italskými bylinkami.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 15-20 minut dozlatova.