Jestli jste milovníky rajčat, tak tento recept je přesně pro vás. Rybí filé v kombinaci se šťavnatými rajčaty, jakoby vybízel k ochutnání. Recept je inspirovaný světoznámým šéfkuchařem, takže nemůže být pochyb o jeho chuti.
Co budeme potřebovat
- Extra panenský olivový olej
- 2 citrony
- Sůl
- Pepř
- 400 g rybího filé (treska, pstruh, tilápie)
- majoránka nebo oregano
- 800 g mix cherry rajčat
- 2 fenykly
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 chilli paprička
Postup
- Smícháme olivový olej s citronovou šťávou, špetkou soli a pepře
- Směsí potřeme rybí filety a posypeme je bazalkou nebo oreganem
- Na pánvi si rozpálíme trochu oleje
- Filety na pánvičku položíme a pečeme z každé strany asi 2 minuty
- Na salát nakrájíme nadrobno rajčata a dochutíme solí a pepří
- Nadrobno nakrájíme fenykl a přendáme ho do mísy, tam ho smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou
- Rajčatový salát smícháme s fenyklem a nandáme na talíř
- Navrch nandáme opečenou rybu, pokapeme jí balzamikovým octem a posypeme chilli papričkou