Domácí rybízový džem

Domácí rybízový džem

Připravte si doma lahodný džem z červeného rybízu, který má krásně zářivou barvu a chutná naprosto božsky!

Ingredience asi na 6 menších skleniček

  • 1 kg červeného rybízu
  • 0,5 kg cukru krystal
  • 0,5 balíčku želírovacího přípravku (Gelfix)

Postup

  1. Rybíz oberte z větviček a omyjte ho, aby na něm nic nezůstalo.
  2. Následně rybíz nasypte do hrnce, přiklopte ho poklicí a dejte vařit na mírný plamen.
  3. Můžete ho malinko rozmačkat.
  4. Když přijde rybíz k varu, dejte plamen na plno a vařte ho dál, dokud se neodpaří asi tak čtvrtina šťávy.
  5. V tuto chvíli je čas přidat do hrnce i cukr a želírovací směs.
  6. Důkladně vše promíchejte.
  7. Džem vařte ještě asi 7 minut.
  8. Když je hotový, ještě horký ho nalijte do důkladně vymytých skleniček.
  9. Zavařte ho, otočte ho dnem vzhůru a takto ho nechte úplně vychladnout.
Džem z rybízu ve sklenici na talířku s vedle položenou lžičkou.
www.thespruceeats.com

Vyzkoušejte i naše recepty z bezových květů. Najdete u nás inspiraci na med, sirup i džem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.