Domácí šípková zavařenina na omáčku

Domácí šípková zavařenina na omáčku

Z této marmelády můžete udělat hory šípkové omáčky. Využít ji ale můžete i jinak.

INGREDIENCE:

  • 1 kg šípků
  • ¼ litru jablečného džusu 
  • 10 g citrusového pektinu 
  • 800 g cukru
  • 1 lžička skořice

POSTUP:

  • Šípky umyjte, odstaňte stopky, přepůlte a vydlubejte dužinu. 
  • Pak všechny šípky důkladně několikrát properte. 
  • Do širokého hrnce nasypte šípky a podlijte džusem, případně přidejte vodu, aby byly ponořené. 
  • Vařte do změknutí, a pak rozmixujte tyčovým mixérem. 
  • Svařte s cukrem smíchaným s pektinem do tuha.
Šípkovou marmeládu můžete použít nejen do omáček.
simplybeyondherbs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.