Rychlé, snadné a chutné! Tak by šlo několika slovy charakterizovat tuto pochoutku. Máte-li rádi pikantní chuť, přidejte do těsta chilli či další koření!
Ingredience:
- 170 g sýru čedar
- 1/4 šálku másla
- 3/4 šálku mouky
- 1 PL mléka
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky vloček z červeného pepře
Postup:
- Předehřejte si troubu na 175°C.
- V misce důkladně smíchejte nastrouhaný čedar, změklé máslo, mouku, sůl a vločky červeného pepře.
- Následně přidejte mléko a vypracujte v těsto.
- Na vále toto těsto pomocí válečku vytvarujte do tvaru obdélníka, přibližně půl centimetru vysokého.
- Pomocí nože či kráječe na pizzu těsto nařezejte na čtverečky či další tvary.
- Každý krekr následně pomocí vidličky či ostré špejle propíchněte.
- Krekry vložte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 12-15 minut.