Domácí slané krekry se sýrem

Domácí slané krekry se sýrem

Rychlé, snadné a chutné! Tak by šlo několika slovy charakterizovat tuto pochoutku. Máte-li rádi pikantní chuť, přidejte do těsta chilli či další koření!

Ingredience:

  • 170 g sýru čedar
  • 1/4 šálku másla
  • 3/4 šálku mouky
  • 1 PL mléka
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky vloček z červeného pepře

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 175°C.
  2. V misce důkladně smíchejte nastrouhaný čedar, změklé máslo, mouku, sůl a vločky červeného pepře.
  3. Následně přidejte mléko a vypracujte v těsto.
  4. Na vále toto těsto pomocí válečku vytvarujte do tvaru obdélníka, přibližně půl centimetru vysokého.
  5. Pomocí nože či kráječe na pizzu těsto nařezejte na čtverečky či další tvary.
  6. Každý krekr následně pomocí vidličky či ostré špejle propíchněte.
  7. Krekry vložte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 12-15 minut.
Slané sušenky připravená z čedaru
zdroj: chef-in-training.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.