Domácí těsto na baklavu

Domácí těsto na baklavu

Není nic lepšího než domácí koláč vyrobený z domácího těsta! Phyllo těsto, jak zní jeho originální název v řečtině znamená list nebo plát a používá se k jak při pečení sladkých, tak slaných koláčů či dezertů.

Co budeme potřebovat

  1. 300 g hladké mouky
  2. 5 lžic olivového oleje
  3. Lžíce červeného vinného octa
  4. Lžička soli
  5. 130–150 ml vody

Postup

  1. Ve velké míse si smícháme mouku a sůl
  2. Uprostřed mouky uděláme důlek a vlijeme ocet a olivový olej
  3. V kuchyňském robotu za pomoci hnětacího nástavce těsto propracujeme 10–15 sekund
  4. Nejprve přidáme 130 ml vody a míchejte, dokud mouka neabsorbuje veškerou vodu
  5. Po chvíli míchání by se z těsta měla stát pružná koule
  6. Dokonalé těsto by mělo být měkké, tvárné a hladké
  7. Pokud se těsto stále rozpadá, musíme přidat ještě trochu vody
  8. Přidáme jen několik kapek vody a chvíli mícháme
  9. Zkontrolujeme konzistenci těsta a v případě potřeby přidáme ještě několik kapek vody
  10. V případě, že přidáme více vody, než je potřeba, těsto bude lepkavé
  11. To můžeme spravit přidáním další mouky (přidáváme jí po lžičkách)
  12. Až budeme s konzistencí těsta spokojeni, těsto nakrájíme na kuličky a lehce je potřeme olivovým olejem, zabalíme do plastové fólie
  13. Těsto necháme 45-60 minut odpočívat
  14. Odpočinek je nezbytný, aby těsto změklo a dalo se s ním snadno pracovat
  15. S takto připraveným těstem můžeme začít připravovat naši domácí baklavu

V závislosti na druhu mouky a různých dalších faktorech může těsto potřebovat trochu více nebo méně vody, než vyžaduje tento recept. Tajemství výroby dokonalého domácího těsta na baklavu je množství vody, které použijete.

Doma vyrobené jednoduché těsto na křehký řecký dezert.
Zdroj: jernejkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.