Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg obraného uvařeného masa z vepřové hlavy
- 1-2 hrnky vývaru z masa
- 1 vepřové koleno nebo několik vepřových kůží (30-40 dkg)
- 1 vepřové srdce
- 1 vepřový jazyk
- 1 vepřová nožička
- 2 lžíce octa
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 menší celer
- 4-5 kuliček pepře
- sáček na tlačenku
Postup receptu
- Srdce rozkrojíme, vykrájíme z něj žilky a s hlavou, nožičkou, jazykem, kolenem nebo kůžemi uvaříme společně s pepřem a kořenovou zeleninou v menším množství osolené vody
- Když je maso měkké, obereme jej od kosti, jazyk ponoříme na chvíli do studené vody a sloupneme ho
- Maso nakrájíme na menší kostičky, dobře promícháme a vzniklou směsí naplníme sáček na tlačenku
- Zalijeme procezeným vývarem z masa, který jsme nechali odpařit na potřebné množství a po vychladnutí ho osolili a ochutili octem
- Naplněný sáček dobře uzavřeme a zavážeme režnou nití a zvolna vaříme 15-20 minut
- Pak tlačenku vyjmeme, necháme vychladnout a pak v chladničce ztuhnout