Domácí toustový chléb z droždí

Domácí toustový chléb z droždí
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Domácí chléb není vždycky náročný. Stačí, když máte dobrý recept, který vám padne jako ulitý. 

INGREDIENCE na dva tousty

  • 2 a ¼ lžičky sušeného droždí
  • 1 a ½ hrnku vlažného mléka
  • ⅓ hrnku cukru
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce másla
  • 2 vejce
  • 5 až 6 hrnků hladké mouky

POSTUP

  • Do mísy si dáme vlažné mléko a sušené droždí a smícháme.
  • Přidáme vejce, cukr, sůl, rozpuštěné máslo, mouku a zpracujeme pomocí kuchyňského robota. 
  • Hněteme asi 10 minut na nízkou rychlost.
  • Pak těsto přemístíme do máslem vymazané mísy. 
  • Těsto opět otočíme vzhůru nohama, aby bylo celé potřené máslem. 
  • Necháme kynout asi 2 hodiny.
  • Poté jej prohněteme, vytlačíme vzduch, rozdělíme na dva stejné díly a každý bochník dáme do formy na biskupský chlebíček.
  • Opět potřeme máslem a necháme kynout asi 45 minut.
  • Troubu si předehřejeme na 200°C a pečeme 10 minut, pak snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme ještě 20-30 minut.
Recept na domácí bílý máslový chleba.
thebakersguide.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.