Vafle s chutí vaječného likéru

Vafle s chutí vaječného likéru
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 5

Pokud jde o toto populární sladké jídlo, pak musím vyzdvihnout jeho přednosti. Je totiž dokonale křupavé na povrchu, ale nadýchané uvnitř.

Zmrzlina se šlehačkou navíc perfektně doplní již tak skvělou chuť. Ovšem na vafle se hodí i lahodné recepty na domácí marmelády.

Ingredience:

  • 1 větší vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 a 1/4 hrnku vaječného koňaku
  • 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 1/2 kostky rozpuštěného neslaného másla
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • kořeněný vanilkový sirup
  • šlehačka + zmrzlina (případně jen jedno z toho)
  • mletý muškátový oříšek na ozdobu

Postup:

  • Předehřejeme si vaflovač a pustíme se do přípravy těsta.
  • Ve velké misce našleháme vejce pomocí ručního šlehače, aby byla pěkně načechraná.
  • Přidáme mouku, vaječný koňak, mléko, rozpuštěné máslo, cukr, prášek do pečiva, sůl i vanilku a šleháme, aby vzniklo hladké těsto.
  • Vaflovač nastříkáme kuchyňským sprejem a nalijeme na něj přiměřené množství připraveného těsta.
  • Pečeme dozlatova. Podáváme horké, ozdobené domácím kořeněným vanilkovým sirupem, šlehačkou/zmrzlinou a posypané špetkou muškátového oříšku.
Vaječné vafle s pudinkovým přelivem.
Zdroj: https://www.sugarandsoul.co

K tomuto receptu se dokonale hodí výborná káva s mléčnou pěnou. S tím vám může pomoci šlehač mléka z naší recenze.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.