Tento recept na vafle je rychlý, jednoduchý a výsledný výtvor lahodný. Zlatavý povrch úplně láká k tomu se do nich zakousnout a vychutnat si tu báječnou chuť a rozplývající se konzistenci.
Ingredience:
- 2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce kypřícího prášku do pečiva
- 3 lžíce krystalového cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1 – 2 lžičky skořice
- 2 velká vejce
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 2 hrnky mléka
- 1 lžíce vanilkového extraktu
Postup:
- Předehřejeme vaflovač a mezitím si připravíme těsto.
- Ve velké misce smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr, sůl a skořici.
- Poté vezmeme 2 misky, do jedné dáme žloutky a do druhé bílky.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zatím odložíme stranou.
- Žloutky našleháme s rostlinným olejem, mlékem a vanilkovým extraktem.
- Tuto směs vlijeme do mísy s moukou a důkladně promícháme, aby se utvořilo hladké těsto bez hrudek.
- Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
- Zahřátý vaflovač postříkáme kuchyňským sprejem a vždy nalijeme trochu těsta do středu pečící plochy.
- Pečeme dozlatova zhruba 3 – 5 minut, to musíme vysledovat s prvním kouskem.
- Postupně upečeme všechny vafle a ihned servírujeme ozdobené máslem, sirupem, moučkovým cukrem, případně s čímkoliv dalším, co máme rádi.
Tip: Perfektním ochucovadlem je Nutella, kterou namažeme na celou plochu vafle. Skvělá je také čokoládová poleva nebo oblíbená marmeláda.