Domácí vaječná zavářka

Domácí vaječná zavářka

Právě vejce by v našem jídelníčku chybět nemělo. Jen samotný žloutek obsahuje vitamíny A, D, E, K, vápník a železo. Vy si díky němu můžete obohatit svůj vývar v podobě vaječného kapání.

Ingredience

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky (můžete použít i hrubou)
  • 2 ks vejce
  • 0,5 hrnku vody nebo mléka
  • Špetka soli

Postup

  • V míse smíchejte mouku, vejce a sůl.
  • Do hmoty přidejte vodu nebo mléko a vše metličkou rozmíchejte do hladka.
  • Měli byste mít tužší konzistenci. V případě potřeby přidejte více mouky nebo naopak zřeďte vodou.
  • Hotové kapání prolijte sítem s většími oky přímo do vroucí polévky.
  • Polévku ještě pár minut povařte a můžete podávat.
vývar s vaječným kapáním
Zdroj: cdkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.