Základní recept obsahuje pouze tymián či pažitku, ale fantazii se meze nekladou a můžete chuť pomazánky zvýraznit i dalšími bylinkami, například rozmarýnem, koprem, řeřichou či bazalkou.
Ingredience:
- 4 vejce
- 1/2 šálku tvarohu
- 3 PL čerstvého tymiánu či pažitky
- sůl
- pepř
- čerstvé špenátové listy na ozdobu
Postup:
- Uvařte si vejce natvrdo.
- V misce v mezidobě smíchejte ostatní ingredience, tedy tvaroh, koření a bylinky.
- Následně přidejte na kousky nakrájená uvařená a oloupaná vajíčka.
- Vše důkladně promíchejte a v případě potřeby ještě dosolte.
Tvarohovou pomazánku s vejci servírujte na čerstvém či opečeném pečivu ozdobenou lístky špenátu.
Ohodnotili jsme ty nejoblíbenější indukční varné desky. Podívejte se, jak v testu obstály.