Domácí vdolky z brambor

Domácí vdolky z brambor

Už jste někdy zkoušeli vdolky z bramborového těsta? Jsou jistě hutnější, ale také výživnější. 

INGREDIENCE

  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g brambor vařených ve slupce
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 1 vajíčko
  • ½ čerstvého droždí
  • 1 dl mléka
  • marmeláda

POSTUP

  • Do vlažného mléka si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. 
  • Do mísy si dáme mouku, nastrouháme brambory, přidáme sůl, zbytek cukru, vejce a přidáme vykynutý kvásek. 
  • Těsto vypracujeme a necháme kynout asi hodinu. 
  • To pak vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme kolečka, která uprostřed zploštíme. 
  • Smažíme na rozpáleném tuku z každé strany dozlatova. 
  • Podáváme s marmeládou, ale můžeme přidat i tvaroh, šlehačku nebo zakysanou smetanu.
Bramborové vdolečky podomácku.
receptik.interez.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.