Už jste někdy zkoušeli vdolky z bramborového těsta? Jsou jistě hutnější, ale také výživnější.
INGREDIENCE
- 200 g polohrubé mouky
- 150 g brambor vařených ve slupce
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- 1 vajíčko
- ½ čerstvého droždí
- 1 dl mléka
- marmeláda
POSTUP
- Do vlažného mléka si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
- Do mísy si dáme mouku, nastrouháme brambory, přidáme sůl, zbytek cukru, vejce a přidáme vykynutý kvásek.
- Těsto vypracujeme a necháme kynout asi hodinu.
- To pak vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme kolečka, která uprostřed zploštíme.
- Smažíme na rozpáleném tuku z každé strany dozlatova.
- Podáváme s marmeládou, ale můžeme přidat i tvaroh, šlehačku nebo zakysanou smetanu.