Domácí vepřový barbecue kebab

Domácí vepřový barbecue kebab

V zemích středního východu se toto maso z náboženských důvodů nepřipravuje. Vy si ale kebab můžete s tímto masem připravit a potěšit tím své strávníky. Kebab podávejte s pita chlebem, v tortille nebo jen tak s pečivem.

Ingredience

  • 500g vepřové kýty (nebo jakékoliv vepřové maso)
  • 1 hrnek bílého cukru
  • 1 hrnek sójové omáčky
  • 1 cibuli nakrájenou na kostičky
  • 5 stroužků nadrceného česneku
  • 1 lžička mletého černého pepře

Postup

  • Cukr, sójovou omáčku, cibuli, česnek a černý pepř smíchejte ve velké misce. 
  • Nakrájejte vepřové maso na kostky, přidejte do mísy a promíchejte. 
  • Zakryjte alobalem a nechte v lednici nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • Předehřejte troubu na 200°C nebo v případě funkce grilu na 180°C.
  • Navlékněte vepřové maso na špízy a pečte v předehřáté troubě dozlatova až do mírného spálení. (10-13 minut z každé strany).
  • Hotové maso odřezávejte ze špízu svisle na tenké plátky.
  • Naplňte libovolné pečivo, např. tortillu nebo pita chléb a podávejte s jakýmkoliv dresingem a zeleninou.
Špízy s grilovaným masem
Zdroj: pilipinasrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.