Domácí zeleninová polévka z kadeřávku

Domácí zeleninová polévka z kadeřávku

Polévka, která vás zahřeje nejen v chladném zimním počasí, ale kdykoliv když vás přepadne jakákoliv neduh! Je uvařená raz, dva a v tom je její síla!

Co budeme potřebovat

  1. Cibule
  2. Mrkev
  3. Celer
  4. 2 stroužky česneku
  5. Lžíce olivového oleje
  6. 550 g brambor (oloupaných a nakrájených na malé kostičky)
  7. 1000 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  8. 8 plátků slaniny
  9. 200 g kadeřávku

Postup

  1. Cibuli, mrkev, celer a česnek nakrájíme na drobné kousky
  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a přidáme zeleninu a brambory
  3. Vše dobře okořeníme, poté snížíme teplotu a hrnec přikryjeme
  4. Vaříme zlehka asi 5 minut, dokud zelenina nezačne měknout
  5. Poté přidáme vývar, zvýšíme teplotu a směs v hrnci přivedeme k varu
  6. Vaříme dalších 5 minut, dokud všechna zelenina nezměkne
  7. Zatímco se polévka vaří, orestujeme si dokřupava slaninu a poté ji nakrájíme na nudličky
  8. Pokrájíme si kadeřávek
  9. Polévku, za pomocí tyčového mixéru, rozmixujeme dohladka a přidáme zelí
  10. Pokračujeme několik minut ve vaření, dokud zelí nezměkne, poté podle chuti okořeníme a polévku s kadeřávkem podáváme posypanou slaninou

V chladném období není nic lepšího než horká polévka plná kvalitních ingrediencí a surovin. Neváhejte se pustit do těchto receptů na dietní polévky, které nezatíží váš rozpočet, ale ani peněženku!

Krémová na kaši rozmixovaná zeleninová polévka s bramborem, slaninou a zelím.
Zdroj: karenskitchenstories.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.