Domácí žloutková majonéza

Domácí žloutková majonéza
Příprava: 5 minut Počet porcí: 1

Příprava této majonézy je velmi snadná a hlavně rychlá. Jediné, na co si musíte dát pozor, je čerstvost vajec a trvanlivost, v lednici vydrží jen pár dní.

INGREDIENCE

  • 2 žloutky
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl a pepř z mlýnku

POSTUP

  1. Všechny suroviny vložte do nádoby od tyčového mixéru.
  2. Tyč spusťte až na dno, zapněte a pomalu táhněte nahoru asi 5 sekund.
  3. Majonézu můžete ihned podávat.
Majonéza v mističce.
www.epicurious.com

Domácí majonézu využijete třeba v jednom z našich receptů na velikonoční saláty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.