Příprava: 40 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 350 g předního hovězího masa
- 350 g vepřového boku
- 2 vejce
- 2 žemle
- 0,5 dl mléka
- sůl
- pepř
- 75 g tvrdého sýra
- 75 g vařeného uzeného masa
- na obalení 60 g hladké mouky
- 200 g oleje
Postup receptu
- Semleté maso dobře promcháme s vejci, žemlí namočené v mléce, solí a pepřem
- Z hmoty utvoříme placičky, do středu navršíme kopičku na kostičky nakrájeného sýra a uzeného masa
- Placičky uzavřeme, utvoříme koule, obalíme je v mouce, vejcích a strouhance a usmažíme v užší nádobě na horkém oleji
- Na talíři vrabce rozkrojíme na dvě poloviny
- Jako přílohu doporučuji vařené brambory, domácí bramborový salát