Dort Pavlova s jahodami

Dort Pavlova s jahodami
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Nic není lepší než čerstvé jahody na nadýchaném obláčku vyšlehaného sněhu.

Co budeme potřebovat

Na sníh

  • 4 bílky
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička kukuřičné mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na náplň

  • 500 g jahod, oloupaných a rozpůlených
  • 200 g červeného rybízu
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 350 ml husté smetany

Postup

  • Troubu rozehřejte na 150°C.
  • Tužkou vytyčte obvod jídelního talíře na pečicím papíru.
  • Ručním šlehačem ušlehejte 4 bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, poté do nich zašlehejte 250 g moučkového cukru po 1 lžíci, dokud pusinky nebudou lesklé.
  • Přišlehejte 1 lžičku bílého vinného octa, 1 lžičku kukuřičné mouky a 1 lžičku vanilkového extraktu.
  • Rozložte pusinky do kruhu, aby strany byly trochu vyšší než střed.
  • Pečte 1 hodinu, poté vypněte a nechte Pavlovu úplně vychladnout v troubě.
  • Když pusinky vychladnou, nakrájejte 100 g oloupaných jahod. Smíchejte je se 100 g červeného rybízu a 2 lžícemi moučkového cukru.
  • Vložte do kuchyňského robotu, rozmixujte dohladka a poté ovocnou směs protlačte přes síto.
  • Vyšleháme 350 ml smetany se zbylou 1 lžící moučkového cukru a rozetřeme na pusinky.
  • Na smetanu dáme zbylých 400 g oloupaných a rozpůlených jahod a 100 g červeného rybízu a nakonec celou dávku zalijeme omáčkou.
Nadýchaný dort z bílků ozdobený jahodami a rybízem.
Zdroj: food.allwomenstalk.com

Stejně dokonalým, nadýchaným dezertem je tento andělský dort. Zkuste si ho připravit podle našeho receptu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.