Dort Red Velvet s ovocem

Dort Red Velvet s ovocem

Pokud chcete upéct dort, který je líbivý a opravdu vynikající, inspirujte se tímto receptem. Vytvořte umělecké dílo vhodné třeba na slavnostní událost!

Ingredience na korpus

  • 400 g hladké mouky
  • 3 lžíce kakaa holandského typu
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 115 g změklého másla
  • 2 ks vajec
  • 275 g cukru krupice
  • 250 ml rostlinného oleje
  • 250 ml podmáslí
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžičky bílého vinného octa
  • červené potravinářské barvivo, podle oka

Ingredience na krém

  • 300 g změklého másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 300 g mascarpone (nebo tvarohu)
  • čerstvé ovoce na ozdobu (jahody, rybíz, borůvky, ostružiny, maliny…)

Postup

  • Předehřejte si troubu na 170 °C. Dvě dortové formy vyložte pečícím papírem.
  • V míse smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. Promíchejte a dejte stranou.
  • V jiné míse ušlehejte máslo s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Přidejte jedno po druhém vejci a znovu dobře prošlehejte. Poté vmíchejte ostatní tekuté přísady – podmáslí, olej, vinný ocet a potravinářské barvivo.
  • Do tekutých surovin pomalu přimíchejte suché ingredience a řádně promíchejte. Vzniklé těsto rozdělte do dvou připravených dortových forem a dejte péct na 25-35 minut. Zkuste špejlí, zda je těsto hotové.
  • Po upečení nechte 10 minut chladnout ve formách, poté vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
  • Mezitím si v míse vyšlehejte máslo s vanilkovým extraktem, špetkou soli do pěny, poté přidejte moučkový cukr a míchejte asi 5 minut. Poté přimíchejte mascarpone.
  • Korpus zarovnejte, aby byl povrch rovný a odřezky si dejte stranou, budete je potřebovat na zdobení.
  • Oba korpusy rovnoměrně rozkrojte, abyste získali čtyři pláty.
  • První plát potřete tenkou vrstvou krému, přiklopte druhou část a opět potřete krémem. Poté položte dva zbylé pláty a taktéž potřete vrstvou krému.
  • Navrch dortu rozdrobte odřezky, které jste si schovali. Taktéž můžete rozdrobeným korpusem ozdobit i boky dortu pro ještě hezčí vzhled. Nakonec navrch dortu poklaďte čerstvé ovoce a máte hotovo.
Sametový dort s krémem z mascarpone a čerstvým ovocem.
Zdroj: marions-kaffeeklatsch.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.