Dort s jahůdkami pro děti

Dort s jahůdkami pro děti
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 15

Tento rychlý a jednoduchý jahodový dort na přípravu si zamiluje každý. Nejenže je snadný, ale také díky želatině velmi atraktivní pro děti. Upečte ho třeba na dětskou oslavu.

Ingredience na korpus

  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g másla pokojové teploty
  • 3 ks vajíček
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 balení vanilkového cukru

Ingredience na krém

  • 400 ml polotučného mléka
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 2 lžíce cukru krupice

Ingredience na náplň

  • 500 g čerstvých/kompotovaných jahod
  • 2 balení želé v prášku
  • 500 ml vody
  • 3 lžíce cukru krupice

Postup

  • Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
  • V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, přidejte cukr, vanilkový cukr, změklé máslo a vejce. Pomocí elektrického ručního šlehače pak šlehejte asi 2 minuty. Vzniklé těsto vlijte do vymazané a vysypané dortové formy.
  • Dejte péct na cca 20 minut, v elektrické troubě při 180°C a v horkovzdušné na 160°C.
  • Poté korpus nechte zcela vychladnout a přendejte na talíř, kde jej pak budete zdobit a plnit. Okolo korpusu dejte umytou dortovou formu, aby vše drželo a ztuhlo tam, kde má.
  • Krém vytvoříte tak, že podle návodu uvaříte pudink se 400 ml mléka a cukrem. Poté jej nechte asi 15 minut zchladnout a následně rozetřete na vychladlý korpus. Nechte zcela vychladnout. Poté ním potřete dort.
  • Mezitím si nakrájejte jahody na plátky a vyskládejte je v kruzích na pudinkový krém. Pak si připravíte dortové želé s vodou a cukrem podle návodu, kterým polijete jahody a necháte zcela ztuhnout.
  • Po ztuhnutí pomocí nože uvolníte okraj formy a sundáte z dortu. Máte hotovo.
Dort s jahodami, želatinou a pudinkovým krémem.
Zdroj: chefkoch.de

Vyzkoušet můžete také některý z našich receptů na krtkův dort! Ideální dort pro děti k narozeninám, ale i jen tak.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.