Pro jednoduché piškotové těsto najdeme spoustu uplatnění. V tomto případě ho využijeme v kombinaci se sladkým, čerstvým ovocem a nadýchaným krémem. Tento dortík je opravdu výborný pro letní oslavy a narozeninové party. Protože uprostřed nadýchaného korpusu se ukrývá malé ovocné překvapení.
Co budeme potřebovat
Na korpus
- 375 gramů Hery (změklá)
- 375 g moučkového cukru
- 6 vajec
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 375 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
Na krém
- 170 gramů Hery
- 400 g moučkového cukru
- Lžička vanilkového extraktu
- 40ml ovocného likéru
Na ovoce
- 280 g jahod (nakrájených)
- ½ pomeranče
- ¼ okurky
- Hrst lístků máty
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- K tomuto receptu na punčový dort budeme potřebovat tři stejně velké 20 centimetrové dortové formy nebo postup pro upečení korpusu třikrát opakovat
- Dortové formy si vymažeme a dna vyložíme pečícím papírem
- Ve velké míse smícháme všechny ingredience na těsto
- Směs na těsto musí být propojená a jednotná
- Směs si pomocí váhy přerozdělíme na tři stejně velké porce do připravených forem
- V předehřáté troubě korpusy pečeme přibližně 30 – 35 minut
- Korpusy necháme vychladnout na mřížce
- Na krém si vyšleháme Heru společně s cukrem, ovocným likérem a extraktem z vanilky
- U dvou korpusů vykrojíme středy pomocí kulatého vykrajovátka
- Korpus, který je v celku umístíme při skládání dospodu
- Pomažeme ho krémem, přidáme první vykrojený korpus opět ho pomažeme krémem a položíme druhý vykrojený korpus
- Na ovocnou náplň očistíme a nakrájíme jahody, okurku očistíme a zbavíme jí semínek, pomeranč nakrájíme na malé kousky
- Všechno vhodíme ho jedné mísy a promícháme s lístky máty
- Střed dortu naplníme ovocem
- Potom celý dort pomažeme zbylým krémem a dozdobíme zbylým ovocem
- Před podáváním posypeme moučkovým cukrem