Dort s ořechovo-kávovým krémem a mascarpone

Dort s ořechovo-kávovým krémem a mascarpone

Připravte si tento klasický ořechový dort, který se skvěle hodí na jakoukoliv oslavu či společenskou událost. Všem touto sladkou pochoutkou vytřete chuťové buňky!

Ingredience na piškot

  • 280 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g změklého másla
  • 4 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 100 ml silné černé kávy
  • 85 g nahrubo nasekaných ořechů (vlašských, lískových, mandlí,…) + na posyp

Ingredience na náplň

  • 100 g moučkového cukru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g mascarpone

Postup

  • Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C. Dvě dortové formy u o průměru 20 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Odložte si stranou 2 lžíce kávy na náplň.
  • Ve velké míse ušlehejte máslo, mouku, cukr, prášek do pečiva, vejce, vanilku a polovinu kávy. Šlehejte elektrickým šlehačem dokud nezmizí hrudky a těsto nebude vláčné a hladké.
  • Vmíchejte najemno nasekané ořechy, poté rozdělte do forem a jednu polovinu posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.
  • Dejte je péct na 25-30 minut, dokud nezezlátnou a nenabydou. Zkuste špejlí, zda už jsou piškoty hotové.
  • Koláč, který jste neposypali ořechy, pokapejte zbylou kávou. Oba piškoty nechte vychladnout.
  • Mezitím si připravte náplň tak, že vyšleháte moučkový cukr, smetanu a mascarpone. Poté vmícháte odložené 2 lžíce kávy.
  • Náplň rozetřete na vychladlý piškot, poté přikryjete druhým piškotem posypaným ořechy.
  • Hotový dort můžete servírovat.
Dort z ořechů, černé kávy a sýru mascarpone.
Zdroj: bbcgoodfood.com

Pečete rádi? Zkuste také některý ze 4 skvělých receptů na ořechové řezy!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.