Dort s pařížským krémem

Dort s pařížským krémem

Pařížský dort, který se ideálně hodí k narozeninám. Dvoupatrová nádhera, která je plněná delikátním čokoládovým krémem a čokoládovou posypkou.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 250 g hladké mouky
  2. 400 g cukru krupice
  3. 65 g kakaa
  4. 2 lžičky jedlé sody
  5. Lžička prášku do pečiva
  6. Špetka soli
  7. 85 ml oleje
  8. 215 ml podmáslí
  9. 215 ml horké vody
  10. 2 vejce
  11. 2 lžičky vanilkového extraktu

Na krém

  1. 170 g másla (změklého)
  2. 200 g moučkového cukru
  3. 2 lžičky vanilkového extraktu
  4. 85 g čokolády na vaření (rozpuštěné a vychladlé)
  5. 3 vejce

Na ozdobu

  1. čokoládové vločky nebo posyp

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů
  2. Vymažeme si dvě dortové formy, vysypeme je kakaem a dna vyložíme pečícím papírem
  3. V míse si promícháme všechny suché ingredience, tak aby se spojily
  4. Ve středně velké míse si prošleháme všechny mokré ingredience
  5. Horkou vodu musíme přilévat pomalu, aby se vejce nezačala vařit
  6. Mokré přísady začneme nalévat do suchých a postupně všechny společně promícháváme
  7. Těsto poté rovnoměrně nalijeme do připravených forem a dáme do trouby
  8. Pečeme přibližně 45 minut a průběžně provádíme test špejlí
  9. Poté korpusy vyndáme a necháme je chladnout 10 minut ve formách
  10. Pak je z forem vyndáme a dáme na vychladit na mřížku
  11. Na čokoládový krém si utřeme máslo s cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu a vanilku
  12. Vše společně šleháme a postupně začneme přidávat a zašlehávat vejce
  13. Krém bude poměrně tekutý, celou mísu umístíme do lednice alespoň na 30 minut
  14. Na každou vrstvu, pomocí cukrářského pytlíku, navrstvíme čokoládový krém a posypeme čokoládovým sypáním a korpusy položíme na sebe
  15. Dort uložíme do lednice a vyndáme ho až když bude připraven k servírování
Dvoupatrový dort s pařížským krémem a jahodami.
Zdroj: bethcakes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.