Tento nepečený jahodový dort je jednoduchý na přípravu a chuťově opravdu lahodný. Skládá se ze sušenkového základu, pudinku, čerstvých jahod a dortové polevy a potřebuje několik hodin na vychladnutí v lednici.
Co budete potřebovat
Na sušenkový základ:
- 200 g BeBe sušenek
- 100 g másla
Na náplň:
- 350 ml mléka
- 70 g cukru
- vanilkový extrakt, dle chuti
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 250 g créme fraîche
- 1 lžička limetkové kůry
- 500 g jahod
- 1 balíček červené dortové polevy
- bílá čokoláda, na ozdobu
Postup
- Máslové sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu.
- V hrnci rozehřejte máslo.
- Přidejte rozdrcené sušenky.
- Vše spolu dobře promíchejte.
- Dortovou formu vyložte pečicím papírem.
- Rovnoměrně do ní rozprostřete sušenkovou směs a polévkovou lžící jí dobře přitlačte ke dnu.
- Formu dejte do lednice.
- O něco méně než polovinu mléka smíchejte s cukrem, vanilkovým extraktem a pudinkem.
- V hrnci přiveďte k varu zbylé mléko.
- Hrnec odstavte ze sporáku a vmíchejte pudink.
- Hrnec postavte na sporák a na středním plameni za stálého míchání přiveďte pudink k varu.
- Vanilkový pudink nechte mírně vychladnout.
- Vmíchejte crème fraîche a limetkovou kůru.
- Jahody omyjte, očistěte a odstraňte zelené části.
- Pudink rozetřete na vychladlý sušenkový základ.
- Jahody rozpůlte nebo rozčtvrťte a naaranžujeme na pudink.
- Červenou polevu připravte dle návodu na obalu a natřeme ji na jahody.
- Jahodový dort dejte vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
- Ozdobte kousky bílé čokolády.
Vyzkoušejte i naše další jahodové recepty! Je libo knedlíky, koláče, buchty nebo sirup? U nás si vybere každý.