Dort s pudinkem, čerstvými jahodami a dortovou polevou

Dort s pudinkem, čerstvými jahodami a dortovou polevou

Tento nepečený jahodový dort je jednoduchý na přípravu a chuťově opravdu lahodný. Skládá se ze sušenkového základu, pudinku, čerstvých jahod a dortové polevy a potřebuje několik hodin na vychladnutí v lednici.

Co budete potřebovat

Na sušenkový základ:

  • 200 g BeBe sušenek
  • 100 g másla

Na náplň:

  • 350 ml mléka
  • 70 g cukru
  • vanilkový extrakt, dle chuti
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 250 g créme fraîche
  • 1 lžička limetkové kůry
  • 500 g jahod
  • 1 balíček červené dortové polevy
  • bílá čokoláda, na ozdobu

Postup

  • Máslové sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu.
  • V hrnci rozehřejte máslo.
  • Přidejte rozdrcené sušenky.
  • Vše spolu dobře promíchejte.
  • Dortovou formu vyložte pečicím papírem.
  • Rovnoměrně do ní rozprostřete sušenkovou směs a polévkovou lžící jí dobře přitlačte ke dnu.
  • Formu dejte do lednice.
  • O něco méně než polovinu mléka smíchejte s cukrem, vanilkovým extraktem a pudinkem.
  • V hrnci přiveďte k varu zbylé mléko.
  • Hrnec odstavte ze sporáku a vmíchejte pudink.
  • Hrnec postavte na sporák a na středním plameni za stálého míchání přiveďte pudink k varu.
  • Vanilkový pudink nechte mírně vychladnout.
  • Vmíchejte crème fraîche a limetkovou kůru.
  • Jahody omyjte, očistěte a odstraňte zelené části.
  • Pudink rozetřete na vychladlý sušenkový základ.
  • Jahody rozpůlte nebo rozčtvrťte a naaranžujeme na pudink.
  • Červenou polevu připravte dle návodu na obalu a natřeme ji na jahody.
  • Jahodový dort dejte vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
  • Ozdobte kousky bílé čokolády.
Jahodový dort s pudinkem na tácu.
www.yummytemple.com

Vyzkoušejte i naše další jahodové recepty! Je libo knedlíky, koláče, buchty nebo sirup? U nás si vybere každý.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.